Sidor

måndag 4 augusti 2008

Smarta Lotus/Looking for the key

Det doftar gott utifrån.  Här har vi en kille som hänger på dörren till glasverandan varje morgon för att sen ställa sig vid ytterdörren och sniffa. (Mest luktar det nog av grannens katt som tagit för vana att markera på vår dörr.)


Ni som varit hemma hos oss vet att när någon dörr är stängd så är den även låst. Förklaringen är att Lotus öppnar alla dörrar annars. Han drar bara ner handtaget, en baggis för en lång kille som han.


Men titta riktigt noga här; han vet mycket väl att den här dörren inte går att öppna, så vad gör han? Jo, han letar efter nyckeln. På allvar! Sitter nyckel i kan han stå i evigheter och fibbla med den och försöka lista ut hur den fungerar.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Är du säker på att han verkligen är en katt?
Han gav mig i alla fall morgonens skratt, vilken härlig bild på en underbar personlighet :-)

/Lillemor

Anonym sa...

Och han gör ett bra jobb att lära ut sina knep till kattungarna ni föder upp :-))) Ett utmärkt exempel är vår store man Svante! (Helter Skelter)
/Rosann

Anonym sa...

Här hemma hoppar (hoppade - när hon var yngre) Elsa på handtagen och öppnade dörrarna. Opus öppnar också, men inte för sakens egen skull, utan bara när han verkligen vill gå genom dörren. Lalaith har lärt sig öppna garderoben med skjutdörrar och hon däremot skjuter upp den varje dag bara för att se att hon inte förlorat förmågan :)

Ulrika sa...

Hahaha, vilken stil han har! Gillar den utspretade tassen över nyckelhålet! ;-)

Sture sa...

Jahaaaa...hmmmm....ska testa det där. Garderoben kan jag få upp men stängda dörrar har jag aldrig provat. Mycket intressant!
/Sture

Anonym sa...

Vilken smart katt! Skön bild på tassen =)
Mina öppnar också garderober som andra här.. hur många gånger har man inte fått plocka upp lakan å kläder som trillat ut alltså :P
Men dörr och nyckel.. så avancerade har dom inte blivit (än) =)