Sidor

torsdag 28 februari 2013

S*WilHug's Fame And Fortune JW, 2 plats Årets Katt 2012

Det kanske kan tyckas lite sent att skryta nu, men diplomet kom med posten i går, så först nu känns det bekräftat; Majsan kom på andra plats på SVERAKs Året Katt lista. Andra plats bästa Ungdjur/Junior, katter från tre till och med tio månaders ålder.
Majsan hade 276,42 poäng, ettan 276,66, så det är hårfina skillnader på toppen.


För den som vill veta exakt hur poängen beräknas så kan man läsa på sidan 35 här.

I korthet så är reglerna sådana att bara de fem bästa utställningsresultaten räknas. Man får alltså inte dubbelt så många poäng om man ställer ut tio gånger istället för fem. Best In Show ger 55 poäng. Nominering till panel (domarens bästa) ger 45 poäng, och BIV, bäst i variant, ger 40. Dessutom ger varje katt inom den egna kategorien på utställningen 0,01 poäng i tillägg. Ju fler katter på utställningen desto högre poäng får man alltså.

Väldigt roligt iallafall att vår fina Majsa hamnade på listan. Det är väldigt fina katter hon har tävlat mot.
Men ännu stoltare är vi faktiskt över att hon blev Junior Winner i somras. Junior Winner blir den katt som innan den fyllt elva månader får fem Best In Show. Majsan tog sina fem BIS på raken. (Jo, visst är man så stolt att man nästan spricker. ;-))

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till er fina Majsa!

Ska det inte bli några bebisar på den fina fröknen? Vi är spekulanter;)!Jamar&kramar från Marie&Magnus, tulipane.blogspot.se