Sidor

tisdag 8 mars 2011

En dag på kattutställning

I lördags var det så dags igen, en heldag på kattutställning. Gestrica Kattklubb hade en två-certare 5-6 mars på Gävletravet. Här följer en kort sammanfattning av dagen.

Väckarklockan stod på 03.30.

05.10 Lillemor hämtade upp mig och Lotus klockan fem och tio över var vi på väg. (Obs! Jag ser precis att jag skrivit fel på bilden, men det ska alltså vara 05.10.)

06.31 Vi har kommit in på Kungsgatan i Uppsala och letar efter Ulrikas hus. (Vi konstaterade senare - på kvällen - att Uppsala har Harry Potter gator, de ändrar färdriktning efter vart man är på väg. På morgonen var de enkelriktade åt ett hål, på kvällen åt det motsatta... )

07.32 Plockar ur vårt pick och pack på Gävletravets parkering. Rätt kyligt och blåsigt.

07.53 Står fortfarande i kö vid incheckningen. Alla katterna scannades för att kolla id-nummer, men veterinärkontrollen var i det närmaste obefintlig.

08.39 Buren är iordninggjord med burskynke, låda med kattsand, matskålar och Lotus är lugn och fin. Han har varit på utställning förut han. Det märks.

09.16 Äntligen dags för den medhavda frukosten. (Som var en macka och inte alls bara den lilla chokladbiten som ligger på mitt knä.)

12.38 Jag har en minneslucka från 9.30 till 12. (Är det någon av mina medresenärer som vet vad vi gjorde då får ni gärna berätta det för mig.) 12.38 är det iallafall Ulrika som har S*Qetesh Xev hos domare Anne-Sofie Sneum. Xev var lite skygg, så Ulrika får skriva bedömningssedeln själv medan Anne-Sofie gullar med Xev.

13.26 har Anne-Gro Edström Kotten uppe för bedömning. Kotten heter S*Concinnus Hey Jude och ägare är förstås Lillemor Forsström. Kotten blev nominerad till panel. (Vilket jag alltid blir lika glad över, för i mina ögon är Kotten den vackraste orientalen i hela världen.)

14.07 Dags för lunch. Jag hade tagit med mig mat men Lillemor handlade i cafeterian, där var salladen slut. Domarna hade sin lunch samtidigt och eftersom salladen var slut plockade personalen bort tomaterna från alla smörgåsar i caféet och dekorerade domarnas tallrikar med den. (... !) Till efterrätt åt vi födelsedagstårta.

15.49 Panelen har börjat, men som vanligt dröjer det innan det är kategori IV:s tur.

17.20 Lotus, GIP CH S*Limericks Magical Mystery Tour, Best in Show Veteran.

17.44 GIP CH S*Concinnus Lennon, Best in Show Neuter

17.53 S*Qetesh Tsuki, Best in Show Adult Female. Ägare: Ulrika Broström.

18.27 Utställningen är slut och vi har precis svängt ut från parkeringen.

20.14 Vi stannade åter till i Uppsala och släppte av Ulrika, och kvart över åtta gjorde vi ett nytt stop vid Arlanda MacDonalds och köpte varsin kaffe.

21.26 Hemma i Sturehov. Tjejjerna var överlyckliga att se Lotus igen! Oj vad de buffades och spann och stångades. Och Lotus var så stolt. Han är aldrig så högbent och rakryggad som när han varit på utställning. Han växer varenda gång.

Det var en väldigt lång dag, men en otroligt trevlig sådan. Många fina katter, och många trevliga kattägare - både gamla och nya bekantskaper. Tack Lillemor och Ulrika för trevlig samvaro. (Och jag är övertygad om att ni skulle kunna försörja er på stand up comedy om ni funderar på att byta yrken. :-))

PS. Bilden går att klicka på för att studeras närmare.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh vad kul att läsa! :)
Kan tyvärr inte fylla i minnesluckan, har ingen aning om vad vi pysslade med då... Vi drack väl kaffe skulle jag tro ;)

Hahaha ni hittade inte till MacDonalds som jag beskrev vägen till alltså, undrade lite över hur det gått med det ;)

/Ulrika

Maria sa...

Fnissar högt när jag läser om garneringsmissen vad gäller domarnas smörgåsar:)Stort GRATTIS än en gång och jag förstår att ni måste haft en supetrevlig dag tillsammans:) Härligt att du bloggar igen Iann!

//Maria

Concinnus sa...

Ska försöka uppdatera litet oftare från och med nu Maria.
/i.