Sidor

söndag 29 november 2009

Champion

Birka KK:s utställning lördag 28/11. Vi åkte med Donnan för att ta ett CAC med resultat Champion.
Donnan är som ni kan se inte särskilt förtjust i att befinna sig på domarbordet. Hon har fått alldeles för litet övning på detta, men vad ska man göra? 60 procent av alla utställningar vi anmält till har vi varit tvungna att absa henne från eftersom hon hela tiden råkar ut för saker. Skär upp pannan på spikar, får muskelinflammationer för att hon rör på sig för mycket (!), ja det det ena med det andra.
Igår fick hon övning med råge iallafall. Det var en domarexamen på kat. IV, så hon åkte in och ur buren ett flertal gånger. Men Henry Hornell var hon klart skeptisk mot. :-)

S*Concinnus Lady Madonna, SIA a21, Champion. Birka KK 2009 11 28.
(Mr Henry Hornell really tried to see something beautiful in this ugly-open-mouth-look. He failed. No nomination this time either.)


Utställningen var på Nacka Factory. En väldigt bra lokal för kattutställningar. (Till och med varmvatten på toaletterna!) Trots bra lokaler var stämningen allt annat än på topp på förmiddagen. Anledningen var den kö som vi fick stå i innan vi kunde checka in på morgonen. På bilden nedan ser man bara en del av den.


Ungefär en timma tog det innan vi kom fram till veterinärkontrollen. Tre veterinärer på ca 700 (?) katter. Min veterinärcheck gick till så att Donnan togs fram på buren, klappades på ryggen, ströks över huvudet, och sen åkte hon in i buren igen.
En hel del upprörda ord yttrades medan vi stod ute i regnet. Roligaste kommentaren kom från en liten tant som högröd i ansiktet och fullständigt ursinnig fick ur sig: -Ja så här går det när 08:or försöker sig på att arrangera kattutställningar!!!

Det gick ju förresten riktigt bra för en annan Concinnuskatt. Lillemor hade med sig Pr S*Concinnus Lennon, och han fick sitt CAPIB och blev NOM till panel. Grattis till det!
Pr S*Concinnus Lennon, owner Lillemor Forsström, CAPIB + NOM.

*
Ett litet PS: Jag vill inte att detta inlägg ska tolkas enbart som kritik mot Birka KK. Alla som jag hade kontakt med, vid information och sekretariat, var väldigt hjälpsamma och lugna och trevliga. I min värld får alltid snälla människor guldstjärnor.

Ett litet PS till: Såg precis att någon tagit sig till den här bloggen genom att googla på Erik Hey Jude. Här fanns kanske inte riktigt det innehåll som söktes, nej... ,-)

Men följande ska vi väl kunna bjuda på iallafall:

4 kommentarer:

Anna sa...

Haha, ser ut som om hon har gått i skola hos Onkel Opus, min kastrat som har lika mycket åsikter som Donnan. Men som också är en härligt snäll katt hemma.

Festligt, jag satt och mejlade med Lillemor och slog på tv:n och då var det den där låten, så jag fick skicka ett ps till henne :)

Concinnus sa...

Samma här, jag slog på tv:n och då var det precis Hey Jude. Sa till KG: Undrar just om Lillemor sitter och tittar på det här, då vänder hon sig nog om i soffan och tittar på Kotten och säger: De sjunger om Dej nu kottegubben.:-)

Lillemor, har du spelat Kottens låt för honom?

(Tulsa har också en egen sång, den borde jag kanske leta rätt på... )

Anonym sa...

Kotten verkar inte uppskatta sin låt för han reste sig och gick.
Det kan ju aldrig ha haft med att göra att jag sjöng med ...

/Lillemor

Han kanske gillar "ekorrn satt i granen skulle skala kottar" bättre, bara han inte förstår vad skala betyder förstås ;-)

Concinnus sa...

Lillemor:

:-)

/Iann