Sidor

måndag 2 februari 2009

Kvällssudd

Suddig donnaponnaponnyhäst. Här sitter hon och hjälper husse... en vänlig och hjälpsam själ. (På denna bild iallafall, normalt far hon fram i hundraåttio och är inte still en sekund.)

Donna har haft en inflammation i halsmuskeln. Den yttrade sig som en stor (golfboll ungefär) bula på halsens ena sida. Innan jul fick hon antibiotika vilket tillfälligt fick svullnaden att gå ner. Men när den kom tillbaka tog veterinären ett vävnadsprov, som alltså visade att det var en pågående inflammation i muskeln. Det lite konstiga var att i och med ingreppet så försvann svullnaden ganska omgående. Det var inget att dränera, men ändå så gick svullnaden ner på en gång. Nu syns ingenting utom en helt kal fläck där såret var sytt, och så en ganska stor fläck med kort päls där hon blev rakad.
Något helt nytt som vi inte varit med om tidigare. Veterinären tyckte att det var ett väldigt roligt fall, hon hade heller aldrig stött på det här tidigare.
Ja, tänk vad mycket som kan hända...

Vad inflammationen beror på? Antingen överansträngning (vi har ju en mycket aktiv liten dam...) eller en klo som gått in vid någon brottningsmatch med de andra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det låter ju lite lustigt sätt att kurera en inflammation på, men funkar det är det ju bra. Hon är väldigt söt i alla fall!